Om

Smarta Kartan vill underlätta för göteborgare och besökare att leva hållbart, genom att uppmuntra till gemenskap, nya möten och tillgång framför ägande. Detta genom att synliggöra nuvarande verksamheter och nätverk som finns i staden och som är på gång. På kartan finns bland annat cykelkök, bytesgrupper, klädbytardagar, gratisbutiker och digitala plattformar.

 

Kriterier

Minst 5 av 7 kriterier skall uppfyllas, punkt 1-5 är obligatoriska

1. Öppet för alla, undantag begränsat till kvarter/boende i området
2. Gratis eller till självkostnadspris
3. Det finns ett lokalt community
4. Underlättar för tillgång framför ägande eller urbana allmänningar
5. Främjar hyra, dela, byta, låna och ge alltså ej köp och sälj
6. Underlättar för utbyten mellan privatpersoner
7. Småskaligt

 

Vi listar inte:

Detta är inte Gula Sidorna eller en lista över företag, utan detta handlar om människor och communities som delar saker. Vi kommer inte synliggöra second hand-butiker, pantbanker, välgörenhetsbutiker, loppisar eller vinylbutiker. Vad som visas på webben bestäms i samråd mellan föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg och förvaltningen Konsument- och Medborgarservice gemensamma värderingar och uppdrag. Alla har möjlighet att komma med förslag genom att fylla i formuläret ”lägg till verksamhet”. Urvalet av verksamheter sker i samråd mellan projektets ägare.

Skapare och ansvarig utgivare
Smarta Kartan har skapats genom ett idéburet offentlig partnerskap mellan föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg och förvaltningen Konsument- och Medborgarservice.

 

 

kollekogbg-gbg-stad