Llama Lloyd

Kulturkafé & Cykeluthyrning

Robin Olsson är en musiknörd som driver ett café där du kan hyra tandem och ihopfällbara-cyklar.

Men det är inget vanligt fik, det grundar sig nämligen i en tanke Robin har om hur han vill att hans vardag ska se ut: att ha lite rutiner, att jobba med folk och att kunna vara kreativ på jobbet. Det avspeglar sig i verksamheten, det vinstmaximeras inte med billiga småkakor med massa e-ämnen, här bakas det från grunden efter farmors recept, det allra mesta är dessutom ekologiskt och en hel del veganskt. På vardagarna gör han olika sorters soppa, morotssoppan är till exempel gjord efter ett recept han fick av sin första soffsurfare, norskan Siri. Hon var alltså den första att sova på hans soffa, som han lånar ut till resenärer på väg genom Göteborg. Med tiden blev Robin ambassadör för CouchSurfing i Göteborg och idag är fiket värd för det nätverkets månatligt möte, första onsdagen i månaden, vilket också är veckodagen han brukar göra Siris morotssoppa.

llama-lloyd

När Robin involverade sig i Couchsurfing blev han intresserad av kollaborativ ekonomi och hur man kunde utveckla samma tankar som det innebär att sova på en främlings soffa till andra delar av samhället. Det var många idéer som hade twittrats fram och tillbaka med Mattias på Skjutsgruppen när de ”möttes” via Skype på det konstituerande årsmötet för föreningen som står bakom denna sida, Kollaborativ Ekonomi Göteborg. I föreningen ser Robin sin roll att sprida ordet om dessa nya idéer till folk som inte själv sökt upp kollaborativa verksamheter, med andra ord att tipsa kafégäster om Sambil, Skjutsgruppen, Couchsurfing och så vidare.

Eftersom Robin är övertygad om att cykeln är lösningen på många av våra städers problem ger han 10% rabatt till alla som kommer på cykel. Detta är en del i att skapa en starkare cykelkultur i Göteborg, men har även lett till att många kallar kafét för ett cykelkafé. Robin själv brukar kalla det cykelkulturkafé. Kulturen avspeglar sig bland annat i utställningar i kaféts #8bitgalleri och ibland spelar små band. Några av banden har han intervjuat om mat på llamalloyd.se, som innan kafét öppnade främst var en mat- och musikblogg, men numera främst en webshop för specialkaffe och konstprints.

Kom till Llama Lloyd, ta en kopp fantastiskt kaffe eller få lite analog tid medan Robin laddar din telefon. Han är på plats tisdag-fredag 11-18, lördag 11-16.

llamalloyd33

Se på karta
Tillbaka

Öppettider
Tisdag – Lördag
11.00 – 18.00

Hemsida

Facebook

Instagram

Telefon
031-12 21 10

Adress
Väderkvarnsgatan 16a
Göteborg

Se på karta