Leksaksbiblioteket

Att låna leksaker är socialt och gratis

Sveriges första leksaksbibliotek har öppnat i Majorna.

Många barnfamiljer är trångbodda och saknar förvaringsplats – så varför då äga alla leksaker själva? Och – alla familjer har inte ekonomisk möjlighet att få tillgång till dyra kvalitetsleksaker. Samtidigt växer avfallsberget och den ohållbara konsumtionen ökar. Leksaksbiblioteket vill ändra på detta.

Tillsammans med barn och föräldrar utvecklas leksaksbiblioteket i enlighet med de önskemål och behov som finns, från utbud till öppettider. De riktar sig främst till barn mellan 0 och 7 år, men alla åldrar är såklart välkomna.

Barn har i genomsnitt 536 leksaker var… men hur många används egentligen?

Källa: Studien Det massiva barnrummet

Genom att låna istället för att köpa kan man både spara plats och pengar. Det ger också en möjlighet att testa intresset för en leksak innan köp. Kanske var leksaken bara kul de första dagarna? Kanske var ditt barn egentligen bara intresserad av paketsnöret på den där presenten? Undvik de där onödiga köpen och använd leksaksbibliotekets utbud för att testa och experimentera er fram.

 

Genom att låna istället för att köpa lär vi dessutom oss själva och våra barn på ett handgripligt sätt hur vi kan minska våra ekologiska fotavtryck genom att dela istället för att ständigt köpa nytt.

Se på karta
Tillbaka

Ordinarie öppettider
Se hemsida och sociala medier

Hemsida

Facebookgrupp

Instagram

E-postadress

Adress
Slottsskogsgatan 1
Göteborg

Se på karta