Kulturhuset Kåken

Låna brädspel

I år startar projektet Dela mera på allvar på några av Göteborgs Stads kulturhus, mötesplatser, medborgarkontor och bibliotek. Här kan göteborgare låna verktyg, köksmaskiner och sällskapsspel när de behövs istället för att köpa. På Kulturhuset Kåken kan besökare nu låna sällskapsspel.

Tanken med projektet är att främja tillgång framför ägande. En pryl som används sällan ska gå att låna av många, istället för att varje person köper en egen och sedan låter den bli stående oanvänd i något skåp större delen av året. Detta innebär en mer hållbar konsumtion, vilket är positivt ur ett miljöperspektiv. Det är också bättre för den enskildes ekonomi och utrymme.

DELA MERA

Dela mera är ett projekt som vill öka delning av prylar hos Göteborgs Stads kulturhus och bibliotek. Genom Dela mera vill vi öka utlåning av prylar som sällan används i hemmet. På så vis kan vi spara på utrymme, ekonomi och miljö.

Idag kan du gå till biblioteket och kulturhuset för att låna böcker eller annan typ av media, vissa ställen lånar även ut gångstavar och läsglasögon. Tänk om du även skulle ha möjlighet att låna sällskapsspel, utklädningskläder, verktyg eller varför inte ett våffeljärn? Genom Dela mera har du det.

Se på karta
Tillbaka

Ordinarie öppettider
Mån-fre: 10-19
Lör-sön: 11-16
Självservice: Alla vardagar 8.30-10

Hemsida

Hemsida Dela Mera

Facebook

Instagram

Telefon

031-365 50 60

Adress

Kålltorpsgatan 2

Göteborg

E-postadress

Se på karta