MakerNatta – lär dig skapa med teknik tillsammans

fredag 19 maj → lördag 20 maj

Studiefrämjandet, Falken

Falkgatan 7

Facebookevent

Har du kommit igång med Arduino/Rasperry pi, allmänna kodsnuttar eller cosplay men saknar nästa steg? Har du fastnat i ditt elektronikprojekt eller undrar du om det finns andra som också gillar att pilla med teknik? Makernatta är till för dig.

Häng med på 24 timmar av skapande, teknik och övertrötthet! Starta nya projekt eller avsluta ett gammalt, ha grandiosa planer, eller skit i dem och bygg något tillsammans med en kompis du precis lärt känna.

GBG Make, Mikrofabriken, GBG Queer Hackerspace och Chalmers robotförening med stöd av Studiefrämjandet bjuder in till ett event för dig som är intresserad av att skapa med teknik. Under makernatta får du möjlighet att träffa likasinnade och utveckla dig och dina idéer.

Vi har en lokal (350kvm), el, bord och stolar samt internet till vårt förfogande, ett schema med öppna slots för det du vill dela med dig av, och såklart det du själv vill göra. Vi tänker oss en salig blandning av: Arduino, Raspberry pi, Neopixels, LEDs, symaskiner, Worbla, Making, programmering, limpistoler, modding och allmänt skoj. Fokus är inte att man skall bli klar med någonting, fokus är att ha roligt och dela en hobby.

Vi hoppas att du känner att detta är något för dig, I så fall tagga till som vi gjort och gå in och anmäl dig. Det blir kul!
Det kostar 100 kr att delta och anmälan samt betalning sker via länken

========= FAQ ==========
Q: Men hallå! Jag förstår inte vad detta är eller vad man egentligen anmäler sig till????
A: MakerNatta är ett 24 timmars event, lite som ett LAN, fast istället för att spela spel så bygger vi saker. För anmälningsavgiften får du en plats med bord och el samt sällskap av andra likasinnade. Lite som att pyssla i sin egen kammare, fast med mer sällskap.

Q: Men vad kan man bygga då?
A: Lite vad du vill, men det måste få plats på ett skrivbord och får inte låta allt för mycket (grannar). Pra projekt är t.ex. att bygga något med Arduino och neopixlar. Modda en stereo att bara spela skrattljud eller bygga en automatisk sänglampa som tänds när du borde vakna. Men du kan göra nästan vad som helst. Kanske sätt lysdioder i ett klädesplagg, eller bygga en mixer.

Q: Vart kommer eventet äga rum?
A: I Studiefrämjandets byggnad Falken i Göteborg.
Address: Falkgatan 7, 416 67 Göteborg

Q: Blir det några workshops?
A: Vi har bokat flera mindre lokaler i anslut till stora rummet, för mindre presentationer och workshops. Denna bit är helt genererat av er, deltagarna, och är helt fri att anmäla sig till. Om du känner att du har lärt dig något fantastisk, eller bara vill prova en specifik sak i sällskap av andra är detta ditt forum. Ta ett block i schemat och bjud in till minikurs! Nivån är inte viktig så länge vi lär oss tillsammans.

Q: Kommer det finnas någon kiosk där man kan köpa mat eller godis?
A: Tyvärr blir det ingen kiosk i år. Men Falken ligger i närheten av bra mataffärer och resturanger, och det finns flera mikrovågsugnar som vi får tillgång till.

Q: Det är en väldigt stor lokal, hur många skall vi vara egentligen?
A: Vi har satt stopp vid 100 deltagare. Det tror vi blir lagom om alla skall få plats.

Q: Vad behöver jag ha med mig egentligen????
A: Du behöver ha med dig allt som krävs för att jobba med ditt projekt. För vissa blir det bara Arduino, dator och lödkolv. För andra kan det innebära mer avancerade saker. Sedan går det ju självklart att låna av varandra, men Makernatta bistår bara med bord, stol, el, tak och sällskap förstås.

Q: Får man bygga vad som helst?
A: Ja, nästan. Om du måste använda vinkelslip, damma ned eller generellt använda skyddsglasögon (eller annan skyddsutrustning) under eventet bör du nog tänka om. Du kommer vara i en gammal aula med många andra människor runt dig och bör därför visa hänsyn. Som arrangörer förbehåller vi oss rätten att under arrangemangets gång precisera dessa regler för alla deltagares bästa.

Q: Finns det möjlighet att sova under eventet?
A: Absolut, vi har en separat sovsal under hela eventet!